تاریخ: ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ ، ساعت ۲۰:۱۱
بازدید: ۱۲۶
کد خبر: ۴۰۱۸۵۴
سرویس خبر : انرژی

۲۰ درصد برق صنایع باید تا ۱۴۰۷ از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود

۲۰ درصد برق صنایع باید تا ۱۴۰۷ از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود
‌می‌متالز - معاون وزیر نیرو گفت: صنایع بر اساس تکالیف قانونی، باید سهم مشخصی از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند که این سهم امسال ۴ درصد و سال آینده ۵ درصد است و در سال ۱۴۰۷ به ۲۰ درصد خواهد رسید.

به گزارش می‌متالز، محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو، گفت: هدف از راه‌اندازی این صندوق، جمع‌آوری منابع به شیوه عرضه عمومی و جذب سرمایه‌های خرد مردم است و در مرحله نخست امیدواریم حدود ۵ همت منابع مردمی برای تکمیل سرمایه صندوق جذب شود.

او افزود: برای تکمیل این پروژه به حدود ۱۰ همت منابع نیاز است و این صندوق در مجموع پروژه‌ای با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات را پوشش می‌دهد. نکته مثبت این طرح آن است که در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد پروژه‌ها پیشرفت فیزیکی دارند و این طرح در ۹ استان کشور و در ۱۰۶ ساختار اجرایی در حال اجراست.

معاون وزیر نیرو اظهار کرد: امیدواریم کل پروژه تا پایان امسال یا اوایل سال آینده به طور کامل تکمیل شود و افرادی که یونیت‌های این صندوق را خریداری می‌کنند، بتوانند از منافع حاصل از سرمایه‌گذاری خود بهره‌مند شوند.

طرزطلب ادامه داد: از آنجا که برخی از نیروگاه‌های این پروژه هم‌اکنون به شبکه متصل هستند، افرادی که یونیت‌های صندوق را خریداری می‌کنند، می‌توانند متناسب با میزان یونیت خریداری‌شده، از منافع آن بهره‌مند شوند.

او درباره الزام صنایع به نصب تجهیزات خورشیدی و تأمین برق مورد نیاز خود از محل انرژی‌های تجدیدپذیر نیز گفت: در این زمینه موضوع جدیدی از سوی وزارت نیرو وضع نشده است؛ بلکه قانون‌گذار، صنایع را موظف به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر کرده است.

معاون وزیر نیرو با اشاره به قوانین موجود در این حوزه تصریح کرد: ماده ۴ قانون رفع موانع تولید و ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و همچنین قوانین مربوط به تأمین برق ادارات، تکالیفی را در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش‌های مختلف تعیین کرده‌اند.

طرزطلب گفت: ما اعلام کرده‌ایم افرادی که یونیت‌های این صندوق را در اختیار دارند، می‌توانند از مزایایی که قانون‌گذار برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در نظر گرفته است، به اندازه سهم خود بهره‌مند شوند.

او افزود: صنایع بر اساس تکالیف قانونی، باید سهم مشخصی از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند که این سهم امسال ۴ درصد و سال آینده ۵ درصد است و در سال ۱۴۰۷ به ۲۰ درصد خواهد رسید.

معاون وزیر نیرو تأکید کرد: توسعه این پروژه و سایر پروژه‌های برق تجدیدپذیر می‌تواند نقش مهمی در تأمین برق مورد نیاز صنایع و افزایش ظرفیت تولید برق پاک در کشور داشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده