تاریخ: ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ ، ساعت ۱۱:۱۱
بازدید: ۶۰
کد خبر: ۴۰۱۷۳۱
وزیر ارتباطات:

زیرساخت‌های صنعت فضایی در حملات آمریکا آسیب جدی دید

زیرساخت‌های صنعت فضایی در حملات آمریکا آسیب جدی دید
‌می‌متالز - وزیر ارتباطات از آسیب‌های جدی واردشده به زیرساخت‌های صنعت فضایی کشور در جریان جنگ تحمیلی سوم خبر داد.

به گزارش می‌متالز، سید‌ستار هاشمی در بدو ورود به گرگان با آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان دیدار کرد و در این دیدار با تشریح اهمیت پایداری ارتباطات در شرایط بحرانی اظهار کرد: در جریان جنگ تحمیلی سوم، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم، اطلاع از وضعیت خانواده‌ها و برقراری ارتباط با یکدیگر بود که با تلاش مجموعه ارتباطات کشور، پایداری شبکه حفظ شد و اختلال جدی در ارتباطات مردم به وجود نیامد.

ارتباطات؛ زیرساخت تداوم خدمات حیاتی کشور

هاشمی با بیان اینکه اهمیت شبکه ارتباطی تنها به برقراری تماس و تبادل پیام محدود نمی‌شود، افزود: امروز تقریباً همه خدمات کشور، اعم از خدمات الکترونیکی، غیرحضوری و حتی بخشی از خدمات حضوری، بر بستر شبکه ارتباطی ارائه می‌شود و تداوم خدمات حوزه سلامت، توزیع سوخت، پرداخت‌های فروشگاهی و سایر خدمات حیاتی به پایداری این شبکه وابسته است.

وی ادامه داد: یکی از مأموریت‌های حیاتی کشور در شرایط جنگی این بود که اجازه ندهیم کشور خاموش شود و در همین راستا، همکاران وزارت ارتباطات با تلاش شبانه‌روزی، پایداری شبکه را حفظ کردند؛ اقدامی که به افزایش تاب‌آوری جامعه کمک کرد.

وزیر ارتباطات با گرامیداشت یاد شهدای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: در مسیر حفظ پایداری خدمات، شهدای عزیزی را تقدیم نظام و کشور کردیم و یاد و خاطره همه این شهدا را گرامی می‌داریم.

حفظ پایداری ارتباطات صداوسیما و جزایر

هاشمی با اشاره به آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های فنی سازمان صداوسیما در جریان جنگ تحمیلی سوم، اظهار کرد: با تعامل و همکاری نزدیک وزارت ارتباطات و سازمان صداوسیما، تلاش شد پخش برنامه‌های این سازمان در استان‌های مختلف با اختلال مواجه نشود و ارتباطات مورد نیاز برای استمرار فعالیت‌های رسانه ملی برقرار بماند.

وی همچنین درباره اقدامات انجام‌شده برای حفظ ارتباطات جزایر کشور گفت: زیرساخت‌های ارتباطی جزایر در چند مرحله مورد اصابت قرار گرفت، اما پس از آسیب به بستر ارتباطی دریایی، از ظرفیت رادیویی و بی‌سیم و در نهایت ارتباطات ماهواره‌ای استفاده شد تا ارتباط پایدار جزایر حفظ شود.

تداوم خدمات پستی و حمایت از سکو‌های داخلی

وزیر ارتباطات با اشاره به عملکرد شبکه پستی در شرایط جنگی، خاطرنشان کرد: با وجود جابه‌جایی و سیال بودن جمعیت، همکاران شرکت ملی پست تلاش کردند مرسولات مردم را در هر نقطه از کشور و با هزینه وزارت ارتباطات به مقصد برسانند تا مردم از بابت دریافت بسته‌های خود دغدغه‌ای نداشته باشند.

هاشمی افزود: در مورد مرسولاتی که مقصد آنها خارج از کشور بود نیز امکان انتخاب برای مردم فراهم شد تا مرسولات در انبار نگهداری یا به صاحبان آنها بازگردانده شود تا پس از فراهم شدن شرایط، ارسال آنها انجام شود.

وی با اشاره به نقش زیرساخت‌های ارتباطی در حمایت از سکو‌های داخلی در شرایط خاص، گفت: با وجود محدودیت‌های موجود، حمایت از سکو‌های داخلی دنبال شد و در بسیاری از این سکو‌ها رشد بیش از ۱۰۰ درصدی خدمات مشاهده شد؛ به‌گونه‌ای که در برخی موارد، تجهیزات مورد نیاز در کمتر از یک هفته خریداری، نصب و راه‌اندازی شد تا ارائه خدمات به مردم متوقف نشود.

بازسازی زیرساخت‌های فضایی و تداوم مسیر توسعه

وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های صنعت فضایی کشور در جریان جنگ تحمیلی سوم، اظهار کرد: اگرچه این زیرساخت‌ها آسیب‌های جدی دیدند، اما در حوزه نیروی انسانی و سرمایه‌های علمی کشور آسیبی وارد نشد و دانشمندان، نخبگان و جوانان این حوزه همچنان در صحنه حضور دارند.

هاشمی افزود: با اتخاذ تدابیر لازم، مسیر بازسازی و تجهیز زیرساخت‌های آزمایشگاهی دنبال می‌شود تا روند رشد، حرکت و جهش صنعت فضایی کشور متوقف نشود.

گلستان؛ بهره‌گیری از ارتباطات برای توسعه اقتصاد دیجیتال

وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه برای استان گلستان گفت: دولت چهاردهم با وجود فراز و نشیب‌ها و شرایط دشوار کشور، مسیر توسعه استان‌ها را متوقف نکرده و در این سفر نیز مجموعه‌ای از پروژه‌های ارتباطی در گلستان به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی از بهره‌برداری رسمی ۹۴۱ پروژه ارتباطی در استان گلستان خبر داد و گفت: برای اجرای این پروژه‌ها بیش از یک‌هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است که می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و تقویت اقتصاد استان کمک کند.

هاشمی با تأکید بر اینکه اقتصاد دیجیتال امروز یکی از ارکان اصلی اقتصاد در ایران و جهان است، افزود: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، زمینه‌ساز توسعه اقتصاد دیجیتال و بهره‌گیری از ظرفیت‌های استان گلستان در این حوزه خواهد بود.

وی همچنین از همراهی استاندار گلستان و مدیران شهری و استانی در تسهیل اجرای پروژه‌های ارتباطی قدردانی کرد و گفت: در شرایط محدودیت منابع، تسهیل‌گری دستگاه‌های استانی در موضوعاتی همچون حفاری و جانمایی سایت‌های ارتباطی، نقش مهمی در تسریع سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌ها دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده