تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ ، ساعت ۱۸:۲۹
بازدید: ۵۰
کد خبر: ۳۹۸۴۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

درآمد مالیاتی در دو ماهه نخست امسال ۱۵۲.۱ همت اعلام شد

درآمد مالیاتی در دو ماهه نخست امسال ۱۵۲.۱ همت اعلام شد
‌می‌متالز - سازمان امور مالیاتی کشور مجموع درآمد‌های مالیاتی در دو ماهه نخست سال جاری همزمان با جنگ تحمیلی سوم را ۱۵۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش می‌متالز، در آمار اعلامی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، در مجموع طی ماه‌های فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۵ به میزان ۱۵۲ هزار و ۱۰۷ میلیارد و ۶۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (۱۵۲.۱ همت) درآمد مالیاتی وارد خزانه کشور شده است.

این در حالی است که درآمد مالیاتی کشور در ۲ ماهه نخست ۱۴۰۴ معادل ۲۱۵.۷ همت بوده است که کاهش ۲۹.۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی نسبت به سال گذشته را شاهدیم.

با توجه به اینکه بخش مهمی از دو ماهه امسال در جنگ یا آتش‌بس قرار داشت و بخشنامه‌های صادره از سوی مراجع ذی‌صلاح، تنفس‌های مالیاتی برای فعالان اقتصادی را تجویز کرده است، به نظر می‌رسد بخش مهمی از درآمد‌های مالیاتی که قرار بود در بهار امسال وصول شود، به ماه‌های آتی موکول شده است.

از سوی با توجه به اینکه در جداول درآمد‌های مالیاتی قانون بودجه امسال، سقف درآمد مالیاتی مانند سال‌های گذشته به طور مشخص تعیین نشده، معلوم نیست چه میزان از درآمد‌های مالیاتیِ پیش‌بینی‌شده در سال جاری، محقق شده است.

جزئیات درآمد‌های مالیاتی کشور در ۲ ماهه نخست امسال

درآمد دولت از محل مالیات اشخاص حقوقی (شرکت‌ها) در دو ماهه اول امسال ۶۷.۷ همت، مجموع درآمد از محل مالیات بر درآمد‌ها (ازجمله مالیات بر حقوق کارکنان دولتی و خصوصی) ۲۴.۷ همت، درامد از محل مالیات بر ثروت (مثل مالیات بر نقل و انتقال سهام و املاک یا مالیات بر ارث) حدود ۴.۹ همت، درآمد دولت از محل مالیات‌های مستقیم ۹۷.۳ همت و درآمد دولت از محل مالیات کالا و خدمات (مالیات بر ارزش افزوده) حدود ۵۴.۸ همت است.

برخی از مهمترین آیتم‌های مالیاتی امسال به شرح زیر است:

طی دو ماهه امسال کارمندان اعم از بخش دولتی و غیر دولتی حدود ۱۸ همت مالیات بر حقوق داده‌اند.

همچنین دولت ۲۰۲ ملیارد تومان از محل نقل و انتقال سهام و اندکی بیش از ۲ همت درآمد از محل مالیات بر نقل و انتقال املاک درآمد داشته است.

شرکت‌های دولتی ۵.۶ همت و غیر دولتی ۵۵.۷ همت مالیات طی دو ماهه امسال به سازمان امور مالیاتی پرداخت کرده‌اند.

درآمد سازمان امور مالیاتی در دو ماهه امسال از محل فروش بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی بیش از ۲ همت بوده است.

با توجه به مسدود بودن مرز‌های هوایی، درآمد دولت در این دو ماه نخست سال از محل عوارض خروج ۱۱۸ میلیارد تومان بوده است.

برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز یک درصد از محل مالیات بر ارزش افزوده طی دو ماهه امسال برداشت شده که رقم آن ۷.۱ همت بوده است.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده