تاریخ: ۳۰ شهريور ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۵:۴۹
بازدید: ۵۴۶
کد خبر: ۳۸۴۷۳۶
سرویس خبر : زمین شناسی
تاکید مدیرعامل ایمپاسکو در نشست با کارشناسان بخش اکتشاف:

آینده‌پژوهی در اکتشافات معدنی مدنظر باشد/ ایمپاسکو نیازمند اکتشاف در عناصر نادر خاکی است

آینده‌پژوهی در اکتشافات معدنی مدنظر باشد/ ایمپاسکو نیازمند اکتشاف در عناصر نادر خاکی است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در نشستی با واحد اکتشاف، بر ضرورت تغییر رویکرد به سمت آینده‌پژوهی و استفاده از فناوری‌های نوین در فعالیت‌های اکتشافی تاکید کرد.

به گزارش می‌متالز به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، تورج زارع مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در نشستی با کارشناسان واحد اکتشاف با بیان اینکه عناصر نادر خاکی در دهه‌های آینده به محور توسعه اقتصادی و فناوری جهان تبدیل خواهند شد، گفت: ایران باید همگام با دنیا، توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشد و برای بهره‌برداری پایدار از این منابع برنامه‌ریزی کند.

در ابتدای نشست فرشاد ژولیده‌سر مدیر اکتشاف ایمپاسکو، گزارشی از عملکرد پنج‌ماهه نخست سال ارائه و عنوان کرد: طی مدت پنج ماهه بیش از ۵۳ هزار متر عملیات حفاری مغزه‌گیری، ۶۵ هزار نقطه برداشت ژئوفیزیک و ۴۶ هزار نمونه‌برداری در پروژه‌های مختلف انجام شده است.

وی همچنین با اشاره به چالش‌ها و موانع موجود در حوزه اکتشاف، برخی مشکلات ساختاری و فنی در فرآیند‌های معدنی کشور را مطرح کرد.

پس از ارائه گزارش، مدیرعامل ایمپاسکو ضمن قدردانی از اقدامات صورت‌گرفته، بر لزوم حرکت به سمت اکتشاف بهره‌ور تاکید و تصریح کرد: برای پاسخ به نیاز‌های صنعت معدنکاری و تولید کشور، به‌ویژه در حوزه فولاد، باید رویکردی مبتنی بر کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین اکتشافی در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: این تغییر رویکرد می‌تواند علاوه بر ارتقای کیفیت داده‌های اکتشافی، زمینه توسعه پایدار و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بخش معدن را نیز فراهم کند.

زارع همچنین با اشاره به تحولات جهانی در حوزه معدنکاری، آینده‌پژوهی را یکی از الزامات راهبردی در بخش اکتشاف دانست و تاکید کرد: باید با دیدی وسیع‌تر به آینده نگاه کنیم. امروز عناصر نادر خاکی به‌ عنوان منابع راهبردی شناخته می‌شوند که طی ۴۰ تا ۵۰ سال آینده، شالوده بسیاری از پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی جهان خواهند بود. شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز باید در این مسیر همگام با دنیا حرکت کند.

وی در ادامه بر اهمیت برنامه‌ریزی بلندمدت برای شناسایی و بهره‌برداری از این عناصر تأکید کرد و افزود: تمرکز بر عناصر نادر خاکی می‌تواند به‌ عنوان یک مزیت راهبردی، موقعیت ایران را در نقشه جهانی معدنکاری ارتقا دهد. اگر امروز برای اکتشاف این منابع سرمایه‌گذاری نکنیم، در دهه‌های آینده از رقابت جهانی عقب خواهیم ماند.

مدیرعامل ایمپاسکو در پایان خاطرنشان کرد: اکتشاف به عنوان نقطه آغازین زنجیره معدنکاری، باید با رویکردی علمی، بهره‌ور و آینده نگر دنبال شود. اگر امروز در این حوزه با جدیت و برنامه ریزی حرکت کنیم، در آینده می‌توانیم علاوه بر تامین مواد اولیه صنایع در کشور، جایگاه ایران را در بازار‌های جهانی ارتقا دهیم.

منبع: ایمپاسکو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده