تاریخ: ۱۴ شهريور ۱۴۰۵ ، ساعت ۱۳:۰۴
بازدید: ۳۶
کد خبر: ۴۰۲۹۳۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس خانه معدن ایران مطرح کرد

بازنگری عوارض بخش معدن بر پایه شرایط موجود

بازنگری عوارض بخش معدن بر پایه شرایط موجود
‌می‌متالز - رئیس خانه معدن ایران با اشاره به نقش پیشران بخش معدن در اقتصاد و برنامه‌های توسعه‌ای کشور، بر لزوم نگاه جامع به زنجیره معدن تاکید کرد و با اشاره به شرایط موجود کشور، خواستار کاهش عوارض و هزینه‌های تامین تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی از سوی سیاست‌گذاران برای حفظ چرخه تولید معدن شد.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا بهرامن - رئیس خانه معدن ایران - در مراسم آغاز به کار انجمن تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان قطعات و ماشین‌آلات معدنی و صنعتی، گفت: در حوزه معدن قطعا باید یک مجموعه مستقل و جامع وجود داشته باشد تا در کنار تولیدکنندگان معدنی، تامین کننده نیاز‌های حوزه معدن کشور باشد چراکه معدن بخش پیشران اقتصاد کشور است و حتی در برنامه هفتم توسعه با صراحت بر نقش پررنگ و اثرگذار آن تاکید شده است که یک پیش بینی کاملا درست است.

وی افزود: با این حال، باید زنجیره معدن را به صورت یک کل در نظر بگیریم چراکه اگر به تمام زنجیره بخش معدن توجه نشود بی شک با چالش‌های بسیاری رو‌به‌رو خواهیم شد و نمیتوانیم قیمت تمام شده را مدیریت کنیم چراکه اگر قیمت تمام شده مقرون به صرفه نباشد و زنجیره معدن به موقع پشتیبانی نشود، در بازار‌های رقابت جهانی، حضور کمرنگ تری خواهیم داشت؛ بنابراین تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان پشتیبان اصلی و ستون بخش معدن در رقابت اقتصادی هستند.

رئیس خانه معدن ایران خاطرنشان کرد: ما باید بتوانیم به موقع نیاز‌های خود را تامین کرده و تامین‌کنندگان این بخش باید معادن را حمایت کنند. شرایط امروز را نباید در نظر نگیریم چراکه شرایط بسیار خاص و پیچیده است و تامین بسیاری از قطعات و تجهیزات تولیدی و ماشین‌آلات معدنی با هزینه بسیاری صورت می‌گیرد و سیاستگذاران باید عوارض را بر پایه شرایط موجود کاهش دهند تا بتوانیم به شکل مناسبی نیاز‌های بخش معدن را تامین و معادن را در چرخه تولید حفظ کنیم.

در ادامه نیز، فریبرز امیری - رئیس هیات مدیره انجمن تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان قطعات و ماشین‌آلات معدنی و صنعتی - افزود: ما امروز نیازمند ایجاد پیوندی واقعی میان معادن، تامین‌کنندگان و مجموعه‌های خدمات فنی زنجیره معدن هستیم که نتیجه آن در عملکرد روزمره معدن دیده شود.

وی افزود: معدن فقط در محل استخراج تعریف نمی‌شود و تولید پایدار زمانی شکل میگیرد که ماشین‌آلات آماده به کار، قطعات مورد نیاز به موقع و با کیفیت مطلوب تامین، خدمات فنی به موقع در دسترس و تصمیمات بر پایه اطلاعات فنی اتخاذ شود.

رئیس هیات مدیره انجمن تامین‌کنندگان و تولیدکنندگان قطعات و ماشین‌آلات معدنی و صنعتی خاطرنشان کرد: امروز مدیران معدنی بیش از هر کسی موضوع کمبود قطعه، تاخیر در تحویل، کیفیت با اطمینان کم، نبود خدمات پس از فروش و توقف ناخواسته ماشین‌آلات را درک می‌کنند و هر ساعت توقف یک دستگاه می‌تواند قیمت و هزینه‌ای به مراتب بیشتر از تامین قطعه و ماشین‌آلات را به معدن تحمیل و بخشی از زنجیره تولید را متوقف سازد.

امیری در پایان تصریح کرد: باید مسائل مشترک حوزه معدن از دل میدان استخراج شود، اولویت بندی شده و برای هر موضوع مسیری روشن تدوین شود که در این زنجیره تامین کننده و تولیدکننده مکمل یکدیگر هستند که به استمرار تولید معدن منجر خواهد شد و انجمن باید در کنار آن به ارتقا استاندارد، ارزیابی توان و نیاز واقعی تولیدکنندگان، توسعه آموزش و تقویت خدمات پس از فروش کمک کند چراکه تولیدکننده حق دارد بداند ماشین‌آلات مورد نیاز خود را با چه کیفیتی تامین کرده و از چه کیفیت خدمات پس از فروشی برخوردار است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده