تاریخ: ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۸:۳۰
بازدید: ۶۹
کد خبر: ۳۳۱۱۰۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

ارزشمندترین شاخص ارزیابی شرکت‌ها در شرایط کنونی شاخص بهره‌وری و ارزش‌افزوده است/ ارزش افزوده چند هزار برابری در کشور به واسطه محصولات فولاد مبارکه

‌می‌متالز - محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در حاشیه بیست و ششمین همایش شرکت‌های برتر ایران گفت: شرکت فولاد مبارکه طی این سال‌ها همواره به لحاظ شاخص‌های فروش، صادرات، نیروی انسانی و… جز رتبه‌های نخست شرکت‌های برتر ایران قرار داشته است؛ منتها به نظر بنده شاخصی که ارزشمندتر است و در شرایط کنونی باید در کشور دنبال شود؛ شاخص بهره‌وری و ارزش افزوده است.

به گزارش می‌متالز، محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در حاشیه بیست و ششمین همایش شرکت‌های برتر ایران پیرامون رتبه این شرکت از نظر شاخص فروش اظهار داشت: در شرکت فولاد مبارکه طی یک سال گذشته علیرغم آنکه ما افزایش تولید را شاهد بودیم؛ عوامل دیگری در شاخص فروش این شرکت تأثیر گذار بوده است. چرا که فولاد مبارکه هم‌راستا با جهت‌گیری و سیاست‌های کلان اقتصاد کشور یعنی کنترل تورم پیش رفته است لذا سعی شد تا شاهد افزایش قیمت‌ها نباشیم؛ موضوعی که در شرکت‌های رقیب اتفاق نیافتاد. علاوه بر آن قیمت‌های جهانی نیز روی قیمت‌های محصولات فولادی بی تأثیر نبوده است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در خصوص کسب رتبه دوم این شرکت در شاخص ارزش افزوده، سودآوری گفت: شرکت فولاد مبارکه طی این سال‌ها همواره به لحاظ شاخص‌های فروش، صادرات، نیروی انسانی و… جز رتبه‌های نخست شرکت‌های برتر ایران قرار داشته است؛ منتها به نظر بنده شاخصی که ارزشمندتر است و در شرایط کنونی باید در کشور دنبال شود، شاخص بهره‌وری و ارزش افزوده است.

وی در ادامه افزود: شرکت فولاد مبارکه در حوزه ارزش افزوده سال گذشته رتبه نخست به دست آورد و در سال جاری با فاصله کمی توانست رتبه دوم را از آن خود کند و این موضوعی است که نقش اصلی مجموعه‌هایی مثل فولاد مبارکه را به عنوان پیشرانان توسعه و اقتصاد ملی نشان می‌دهد.

طیب‌نیا ادامه داد: به یاوری خداوند مواد معدنی در کشور ما وجود دارد و با توجه به ذخایر معدنی از واردات این مواد اولیه بی‌نیاز هستیم. مجموعه فولاد مبارکه از طریق استخراج ماده معدنی و سنگ آهن در داخل کشور و استفاده از آن‌ها در پروسه تولید یعنی از سنگ تا رنگ، توانسته است محصولاتی با ارزش افزوده حداقل ۲۰۰ برابری ایجاد کند یا به سمت محصولات دیگری مانند ورق استیل برود که تولید آن هزار برابر نسبت به مواد اولیه ارزش افزوده دارد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه به جایگاه مناسب این شرکت در زمینه صادرات و ارزآوری برای اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: شرکت فولاد مبارکه نه تنها در تولید، صادرات و ایجاد ارزش افزوده در محصولات خود موفق عمل کرده است؛ بلکه محصولات این شرکت در زنجیره‌های بعدی نیز ارزش آفرینی می‌کند. در واقع محصولات نهایی فولاد مبارکه، ابتدای فرآیند تولیدات در زنجیره‌های بعدی دیگر مجموعه‌های صنعتی کشور مانند لوازم خانگی، خودرو، ساختمان، لوله و پروفیل و… قرار می‌گیرد و باعث ارزش افزوده بیشتر در کشور می‌شود.

طیب‌نیا خاطر نشان کرد: ارزش افزوده تولیدات نهایی فولاد مبارکه ۲۰۰ تا هزار برابر ارزش افزوده ایجاد می‌کند، ولی اگر ارزش افزوده این محصولات را در زنجیره‌های بعدی دنبال کنیم به این نتیجه می‌رسیم که سنگ آهن به واسطه محصولات فولاد مبارکه و تولیدات زنجیر‌های بعدی، چندین هزار برابر ارزش افزوده پیدا کرده است.

شایان ذکر است بیست و ششمین همایش شرکت‌های برتر ایران در اولین روز بهمن ۱۴۰۲ در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما و با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، عباس علی آبادی وزیر صمت، جمعی دیگر از مسوولان و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی برتر کشور برپا شد و شرکت فولاد مبارکه توانست رتبه اول از نظر شاخص فروش در گروه فلزات آهنی، رتبه دوم در شاخص ارزش افزوده، سودآوری و ارزش بازار، رتبه هشتم در شاخص فروش و رتبه سوم در اشتغال‌زایی را به خود اختصاص دهد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده